maanantai 8. toukokuuta 2017

Permanenttiaineet ja niiden käyttö

Ja jälleen jatketaan permanenttiteemalla, nyt oli vuorossa tutkailla työssäoppimispaikalta löytyviä permanenttiaineita ja niiden käyttöohjeita, mutta kaikessa hötäkässä unohdin koko tehtävän.

Ei siinä auttanut kun ottaa luuri kouraan ja soittaa ohjaajalle ja tehdä pikainen puhelinhaastattelu! Näiden pohjalta siis mennään.

Eli toppipaikallani permanenttiaineista vastaa Goldwellin Vitensity- sarja. Vitensity tarjoaa permanenttiaineet jokaiseen tarpeeseen. Sarjasta löytyy Vitensity Gloss Care Neutraliser- tiivistekiinnikeaine, Vitensity Perm Lotion 0 joka on kehitetty vaikeasti kihartuville luonnonhiuksille, vastaava 1 joka on paras aine normaaleille ja ohuille hiuksille, 1S joka sopii hieman vaurioituneille luonnonhiuksille ja luonnonhiuksille joissa max. 30 % raitoja, lisäksi vielä Vitensity Perm Lotion 2 joka toimii värjättyjen ja käsiteltyjen hiusten kanssa. Minun toppipaikaltani näistä löytyvät 0 ja 1.

http://fi.goldwell.com/fileadmin/content/Master/image/Vitensity/Vitensityohnefb.JPG


Vitensityn käyttösuhde on 1:1 ja vaikutusaika 5min + 5min, kuten useimmissa permanenttiaineissa.

Ohjaajallani on tapana ensiksi pestä hiukset syväpuhdistavalla shampoolla, ja käyttää kiharalle hiukselle suunnattuja tuotteita aina viimeistelyyn saakka. Käyttöturvallisuutta mietittäessä hän mainitsi hanskojen käytön ja asiakkaan huolellisen suojauksen olevan olennaisia seikkoja.

Kun kysyin käyttökokemuksista ja ajatuksista sarjaa koskien, ohjaajani kertoi olleensa oikein tyytyväinen. Hän aloitti Goldwellilla permanenttien teon jo aikanaan opiskellessaan parturi-kampaajaksi, lisäksi yhdessä edellisessä työpaikassa on ollut käytössä sama tuotesarja ja nyt sitten omassa liikkeessä.

Ohjaajani kehui sarjaa loogiseksi ja selkeäksi, mutta totesi että toki permanenttiaineiden käytön omaksuminen ottaa oman aikansa. Hän mainitsi myös, ettei tuotteissa ole liian pistävä haju,

Sitten siirrytäänkin yleiseen tutkailuun aiheeseen liittyen



Rullaus- ja taivutussuunnat suunnitellaan halutun lopputuloksen pohjalta. Mietittäessä tulevaa rullaussuuntaa parturi- kampaaja määrittelee suunnat joissa hiuksen tulisi kulkea. Rullaussuunnan perusperiaate on se, että hiukset rullataan siihen suuntaan, mihin niiden toivotaan kampautuvan valmiissa työssä.

Esimerkiksi polkkatukkaa rullattaessa täytyy muistaa että hiuksen vetosuunta on maanvetovoiman mukainen, joten jokainen rulla on kierrettävä samassa suunnassa suhteessa maan vetovoimaan.

Siksak- jakausta voidaan käyttää silloin, kun jakauksen näkymistä halutaan välttää. Syvä siksak- jakaus aiheuttaa kuitenkin sen ettei tyven alueelle saada voimakasta nostoa. Joten mikäli toiveissa on epätasaisesti nouseva lopputulos, kannattaa valita osituksessa siksak- jakaus.

Termillä rullaustekniikka voidaan tarkoittaa joko taivuttimien keskinäistä asettelua hiuksistossa tai tapaa kiertää ja käsitellä yksittäisiä hiusosioita.

Rullaustekniikaksi voidaan valita pystyrullaus, vaakasuoraan peräkkäin asettuvat rullat, lainekuvioon asettuvat rullat, yhdistelmärullaus tai tiiliskivirullaus. Myös yksittäinen osio voidaan rullata erilaisin tyylein tai välinein.

Väriä ja kiharaa- kirja

Väriä ja kiharaa- kirja

Hiusten tavoitteenmukainen kampaussuunta ja latvapaperin käyttö ovat rullauksen olennaisia palikoita. Latvapaperin käyttö on tärkeää sillä sillä helpotetaan latvahiusten tasaiasen tiukkaa kiertymistä rullan ympäri. Latvapaperi asetellaan pituussuunnassa latvan yli siten, että hiusosio ja rullan ja paperin väliin.

Lisää erilaisista rullaustekniikoista löytyy edellisestä postauksesta

Rullan kiinnityksestä

Itse rulla asetellaan yleensä paikoilleen siinä valmiina kiinni olevalla kumisella tai silikonisella joustavalla nauhalla. Asetettaessa rullaa paikalleen, hiukset pidetään jännittyneinä ja samaan aikaan venytetään nauha toiseen päähän kiinni.

Rulla kannattaa vielä kiinnittää kampauspiikillä rullan nauhan alle siten että se tukeutuu viereiseen rullaan. Yhdellä kampauspiikillä ei voida tukea samanaikaisesti useampaa rullaa.  Nauha aiheuttaa helposti painaumia, joten piikin asettelu on etenkin syvyysrullaustekniikassa tärkeää.  

 
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/12/6b/4f/126b4f4f861eabd83eb0a491fa546899.jpg
Yllä esimerkki pelkkien pituuksien ja latvojen käsittävästä kiharasta. Tässä näkyy siis syvyysrullaustekniikkaa, sillä lopputulos ei ole tasainen ja kimmoisa vaan huoleton.




https://i.ytimg.com/vi/ohe27sFZE8c/maxresdefault.jpg
Tuossa taas kauttaaltaan kiharrettu. Sanoisin että ilmavuusrullaustekniikkaa vastaava. Kaikki hiukset nousevat hiuspohjasta ylöspäin mahdollisimman tasaisesti.


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/5b/16/51/5b1651f976a7a1819436a4c6b4a558cf.jpg
Tässä rullauksessa rullat on melko leikkisästi aseteltu, afromaisen, pörröisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/e5/bb/f0/e5bbf0852a333f563c0d6c639310c276.jpg
Sanoisin, että spiraalirullaustekniikkaa käytetty tässä hiuksessa.


Noniin, tässä turinat tältä erää. Palataan!

- Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti